НОВИНИ

Румен Драганов: Корупцията в туризма стига до много високо ниво

Председателят на Центъра за анализи на оценки на туризма посочи корупцията и нехайството от страна на институциите като основните причини, които вредят на туризма. В студиото на „Още от деня“ той заяви, че единственото обяснение за свободията по българското Черноморие е корупция, която стига до най-високо ниво.

bnt avatar logo
от БНТ
20:19, 19.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Румен Драганов посочи, че министър Ангелкова е обещала пред бизнеса плажовете да станат безплатни и на тях да не плаща за шезлонг и чадър, но по-късно се е отметнала от думите си. Според него върху плажовете много бързо може да се установи контрол, защото те са държавна и публична собственост.

Румен Драганов, председател на Центъра за анализи на оценки на туризма: Правителството може да контролира положението по плажовете, защото те са собственост на държавата, но корупцията пречи. За да си позволи някой да се слагат всякакви цени, означава, че е гарантиран на високо ниво. Това се знае от години - че тези хора живеят в друга България, където всеки прави каквото си иска.

Драганов оцени високо опитите на вицепремиера Валери Симеонов да наложи ограничения върху нивата на шум в Слънчев бряг, например, както и върху безконтролното строителство. Според Драганов проблемът на туризма частично може да се разреши, ако се обособят туристически зони, където да има ясна структура на управление и отговорност.

Румен Драганов, председател на Центъра за анализи на оценки на туризма: Решението е да се направят туристически зони с ясен статут, граница и управление. Липсва ни управление. Кой отговаря, ако стане бедствие? Създали сме дезорганизация, анархия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50% спад на цените на плодовете и зеленчуците в Русе
50% спад на цените на плодовете и зеленчуците в Русе
Оставки във фондация Пловдив 2019
Оставки във фондация "Пловдив 2019"