НОВИНИ

Румен Гечев, БСП: Нашият алтернативен бюджет е проевропейски

Ние влизаме в зала за Бюджет, но изчакваме, за да се събере кворум, работим и на пълни обороти в комисии, подготвихме и алтернативен бюджет. Тоест ние сме там, когато се гласуват бюджетът, каза Румен Гечев от БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 06.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Румен Гечев, БСП: Нашият алтернативен бюджет е проевропейски. Герб провежда политика на свиването на бюджета като тялото от БВП на 35-36% в момента при положение, че данните за ЕС средно претеглени за еврозоната са 45%, а в отделни страни като Франция са над 50%Колкото е по-голям делът на бюджета в БВП, толкова даже и най-развитите пазарни икономики имат средства за социални програми, за публично-частно партньорство за инвестиции, Те се движат към африкански и латиноамерикански страни, ние предлагаме първата постановка на бюджета да се движим към показателите на ЕС.

Втората важна разлика е тази с инвестициите. Колегите от ГЕРБ и сателитите им се отказват от инвестиции, в доклада ма Министерството на финансите, каза още той.

Румен Гечев, БСП: Предлагаме това, което правят страните в ЕС, за да привлечем инвестиции. Напускат и български инвеститори Предлагаме 1 млрд. и 200 милиона лева инвестиционен фонд в бюджета на България, от които 500 милиона да насочим към индустриалните зони. Увеличението на социалните програми не са за сметка на дефицит или намаление на приходите, а в резултат на прогресивно данъчно облагане, особено най-големия ни източник са облагане на хората с доходи с над 50 000 лева от такси. 8000 българи получават 7 милиарда лева за милата година от дивиденти от акции и дялово участие.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
52-ма безработни остават без обезщетения след съмнения за източване на НОИ
52-ма безработни остават без обезщетения след съмнения за източване на НОИ
 Въвеждат промени в изписването на лекарства
Въвеждат промени в изписването на лекарства