НОВИНИ

Румен Христов, РБ: И 1 % да има, трябва да се опита да се състави правителство

Ако приемем мандата може заедно с ГЕРБ да бъдат избрани министрите. Всичко зависи от от тях, каза в студиото на "Още от деня" Румен Христов, заместник-председател на СДС, РБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 05.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В крайна сметка дори и 1 % да има, би следвало да се опита. Но това може да стане само след разговори с най-голямата политическа формация ГЕРБ. Ние инициирахме такива разговори, най-вероятно те утре ще се състоят. Ако от ГЕРБ биха се нагърбили със съставяне на такова правителство заедно с Реформаторския блок, това е възможно. Сигурното е, че отиваме на избори, заяви Христов.

Той обясни, че може да се търси подкрепа и в други партии, но няма как да се вземат предвид техните искания, понеже най-политическият закон е приет вече, а именно Бюджет 2017 г.

Зам.-председателят на СДС изрази притеснение, тъй като вижда поход към властта на БСП - от съчетанието на президент от БСП и евентуално министър-председател от левицата.

СДС се притесняваме от това да не се посегне към преразглеждане на санкциите на ЕС към Русия. Това може да доведе евентуално до санкции от страна на ЕС към България и спиране на еврофондовете. Периодът, в който трябва да усвояваме еврофондовете, е много къс и ако те бъдат спрени, това означава да изгубим милиарди евро, обясни Христов.

ДБГ казаха, че няма да се включат в изпълнителната власт.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александер ван дер Белен отблизо
Александер ван дер Белен отблизо
Уверения за стабилността на Евросъюза
Уверения за стабилността на Евросъюза