НОВИНИ

Румен Христов, СДС: Подкрепихме Фандъкова с около 25 000 гласа

В "Сутрешния блок" на БНТ председателят на СДС каза, че предварителни договорки за места в общинското управление не е имало.

bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 06.11.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Румен Христов, председател на СДС: Пазарлъци предварително не е имало. Ние с ясно съзнание, осъзната необходимост от подкрепа се ориентирахме към г-жа Фандъкова.
Разбира се, че ще търсим допирни точки в управлението на общината, ще се срещнем в близките дни, но не това е била целта на нашата подкрепа. Целта ни беше София да си остане дясна.

Той заяви, че на местните избори са подкрепили кметът на София Йорданка Фандъкова с около 25 000 гласа. Освен това в страната СДС има 193 общински съветника, двама избрани кметове, които оглавяват областни градове - Видин и Монтана.

Председателят на СДС говори и за отношенията между десните партии у нас.

Румен Христов: Може би има не толкова идеологически различия между нас и ДСБ, колкото непостигане на съгласие. Още по време на кампанията за евроизбори не успяхме да го постигнем с тях. Те решиха, че са си самодостатъчни. Да, вкараха евродепутат, но ако бяхме заедно, резултатът щеше да бъде сигурно още по-добър. Но пък има едно друго обединение, макар и в рамкови споразумения, макар и в споразумение, което дава възможност да се постига договорка на места или да не се постига, защото ние на много места не постигнахме договорка с ПП "ГЕРБ" и това е нормално. Там пък виждаме друго обединение на база ЕНП.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 години космически изследвания в БАН
50 години космически изследвания в БАН
Мохамед Халаф: Исканията на протестиращите в Ирак се радикализират
Мохамед Халаф: Исканията на протестиращите в Ирак се радикализират