НОВИНИ

Румен Христов: Съюзът с ГЕРБ не е предателство, когато е конкуренция на БСП

Председателят на СДС Румен Христов гостува в "Още от деня" с коментар дали коалицията с ГЕРБ на евровота ще продължи на местните избори и доколко автентичната десница печели и губи от съюза с най-голямата политическа сила у нас през последните 10 години.

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 03.06.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Румен Христов, председател на СДС: СДС има решение, което дава право на местните структури да решат по какъв начин ще се явят на местните избори. Тази кампания показа, че на много места има добра стиковка и добра работа, така че аз допускам, че на много места ще има такъв съюз и за местните избори.

Остава възможността някъде да се явим с Демократична България, някъде с ВМРО. С ГЕРБ сме говорили бегло, става въпрос за местните структури, не за решение на национално ниво, допълни Христов.

По думите му, на местния вот двете партии най-вероятно ще се явят с отделни листи.

Какво се случи след като Реформаторския блок напусна коалицията и се разпаднахме - имаше избори, след което броят на депутатите от БСП се увеличи, а т.нар. автентична десница не присъства в парламента. Затова, обединението с ГЕРБ не е предателство към автентичните десни избиратели, когато става въпрос за конкуренция с БСП, обясни още Христов.

Румен Христов, председател на СДС: Ние от 10 години нямаме евродепутат, а сега СДС има една знакова фигура на автентичното дясно в лицето на Александър Йорданов. Малка България вкарва 7 депутати, които отиват в ЕНП, тоест нашата тежест в тази партия, която винаги е помагала на България, ще бъде по-голяма.

СДС е 30-годишна партия, от 20 години се правят опити да бъде унищожена - не сме изчезнали от хоризонта и няма да изчезнем, заяви в заключение Румен Христов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Експерти на власт в новото правителство на Австрия
Експерти на власт в новото правителство на Австрия
НИМХ: Юни месец ще премине с превалявания около и над нормата в Западна България
НИМХ: Юни месец ще премине с превалявания около и над нормата в Западна България