НОВИНИ

Румен Овчаров: Догодина ще има предсрочни парламентарни избори

В студиото на "Още от деня" Румен Овчаров заяви, че догодина ще има предсрочни парламентарни избори. По думите му предпоставките за това са доста и са очевидни за всички в България.

румен овчаров догодина предсрочни парламентарни избори
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 18.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

На първо място Румен Овчаров посочи, че управляващите от ГЕРБ и конкретно премиерът се намират в доста некомфортна ситуация в сравнение с първия мандат. Коалиционните отношения са удобни за тях.
Проблемът според Овчаров е, че сега в този мандат Бойко Борисов е сам, още от самото начало и обира сам негативите. "В предишното правителство имаше Дянков, Искра Фидосова, Цветан Цветанов, които обираха негативите. Сега има министри каза Овчаров, но те не обират негативите и всички сега се стоварва директно върху Борисов", допълни Овчаров.
Като пример той посочи, че още първата година е започнала играта "Тука има, тука няма": "Правим съдебна реформа- не правим,правим пенсионна реформа- не правим,Правим реформа в МВР-не правим, правим обществени поръчки-не правим обществени поръчки". По думите му това "влачене" по желанията на протестиращите е израз на слабост, а не израз на правене на политика. По тези причини, Овчаров смята, че догодина след президентските избори Борисов сам ще поиска предсрочни парламентарни избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълненията в Македония продължават
Вълненията в Македония продължават
Нов стопанин на ВиК мрежата в Благоевградско
Нов стопанин на ВиК мрежата в Благоевградско