Лидерът на АБВ Румен Петков заяви, че основният опонент на формированието на АБВ „Коалиция за България“ за предстоящите евроизбори не е БСП, а коалицията между ГЕРБ и СДС. Коментара си той направи в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

Целия разговор гледайте във видеото:

БСП предпочете самотата и това е проблем, който тя сама си постави, заяви лидерът на АБВ. Румен Петков изтъкна, че неколкократно формированието на АБВ „Коалиция за България“ е отправяло предложение към БСП за съвместно явяване на европейските избори през май.

Идеята за „Коалиция за България“ не е на АБВ на Обединения блок на труда, заяви Петков и добави, че въпросът с името на коалицията е решен от ЦИК.

Румен Петков, АБВ: Това не е нашата битка - битката ни не е с БСП, а с ГЕРБ и СДС, защото ГЕРБ легитимира престъпна към България политика.

Битките на това ръководство на БСП е в самата партия и в левицата, но не се занимава с големите проблеми на страната, допълни Петков.

БСП ще обжалват решението на ЦИК за "Коалиция за България"

БСП ще обжалват решението на ЦИК за "Коалиция за България"

От БСП ще обжалват пред Върховния административен съд решението на ЦИК да регистрира партия АБВ и нейните коалиционни партньори под името "Коалиция за...