НОВИНИ

Румен Петков: Само чистачките и счетоводителите не са арестувани в ДАБЧ

Цинизъм е разследване на прокуратурата да бъде тълкувано като политически удар. Това коментира в сутрешния блок на БНТ1 лидерът на АБВ Румен Петков по повод акцията от последните дни в Агенцията за българите в чужбина.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 01.11.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

По думите му 2007 г. Ивайло Калфин е направил разработка, в която посочва, че процедурата за удостоверяване на български произход е непрозрачна и създава предпоставки за корупционни практики.

Румен Петков: Когато говорим за български произход, трябва да създадем карта, трябва да имаме единен документ, който когато се попълни, в него да са ясни критериите какво означава български произход. Защото сега какво се прави? Идва някой от някъде и носи бележка от църковно настоятелство, че прабаба му е с български произход.

Според Румен Петков е втрещяващо, че от 25 служители в Агенцията за българите в чужбина, 20 са арестувани. Това означава, че чистачките и счетоводителите не са арестувани, каза Петков.

Според него прокуратурата трябва да бъде поздравена за действията си. Петков поздрави за действията им вицепрезидента Илияна Йотова и правосъдния министър Цецка Цачева

Румен Петков: Една от причините да дойде този трус е, че българското гражданство вече не се раздава на кило, както едно време. Тогава почти нямаше мераклия от съседната братска нам държава, който някак си да не се е прошмулил. И сега при опитите да се създаде ред - тези опити трябва да бъдат подкрепени.

Румен Петков коментира и протестите с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Румен Петков: Валери Симеонов е бедствие за българската политика, само ние от АБВ казахме, че такъв човек няма място в правителството, още преди то да бъде формирано.Той влачеше женици по границата. Арогантност, която е неприемлива.

Лидерът на АБВ каза, че с голямо забавяне, България тръгва да реализира стратегически за България проект.

Румен Петков: "Булатом" направи анализ през лятото, в който е ясно, че енергоносителите като цяло в региона са недостатъчни. И ние продължаваме да се чудим да изграждаме ли ядрена мощност. От екологична гледна точка е най-доброто. От гледна точка на ценообразуването в момента, ако не е АЕЦ "Козлодуй", миксът в ценообразуването ще съсипе икономиката и бита.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Арестант е избягал от спешното отделение в Благоевград
​Арестант е избягал от спешното отделение в Благоевград
Ще има ли сделка за Брекзит до края на ноември?
Ще има ли сделка за Брекзит до края на ноември?