НОВИНИ

Румен Порожанов присъства на традиционно зарязване на лозята в Белоградец

Лозовите масиви в страната ни са над 600 000 декара, имаме 300 винарски изби и изнасяме около 64 милиона литра вино годишно. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов на традиционното зарязване на лозята във варненското село Белоградец. Българското вино присъства навсякъде по света, но е необходима повече реклама, допълни Порожанов.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
18:41, 14.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Министърът на земеделието припомни, че Програмата за преструктуриране на лозаро-винарския сектор продължава с още 5 години, като ще бъдат отпускани по 26 милиона евро годишно до 2023 година.

Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Само за миналата година 2017 са договорени 123 договора по програмата за преструктуриране за близо 50 милиона лева.

12 са винените маршрути в страната ни. През март предстои в Банско да бъдат обединени двата маршрута по реките Места и Струма. На срещата ще бъдат поканени хотелиери, ресторантьори и кметове.

Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите: Те да могат, включително и с щандове, да популяризират това, което искат да представят, като месни продукти, не само за месо, а и местни, локални продукти, а разбира се и винените елексири, които всяка една изба прави в региона.

Винените маршрути ще бъдат включени в каталог, който ще предлагат туристическите агенции у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Подписаха Протокола за ратификационните документи на Договора с Македония
​Подписаха Протокола за ратификационните документи на Договора с Македония
​Заради заболяване на подсъдим съдът за пореден път отложи делото за КТБ
​Заради заболяване на подсъдим съдът за пореден път отложи делото за КТБ