НОВИНИ

Румен Радев: Без Деня на победата Европа нямаше да е същата

Днес празнуваме Деня на Европа и Деня на победата, без който Европа нямаше да е същата, коментира президентът Румен Радев. Той подчерта, че днес повече от всякога Европа има нужда от обединение. Държавният глава участва в церемонията по издигане на знамето на Европа пред президентската институция. Положи цветя пред паметника на Незнайния войн по повод 72-та годишнината от края на Втората световна война.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:41, 09.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В деня на Европа пред сградата на президентската институция на тържествена церемония бе издигнато знамето на Европейския съюз.

Румен Радев - президент на Република България: Днес празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата, без който и без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус, дори когато Европа е дълбоко разделена от Желязната завеса. Затова на днешната дата нека потвърждаваме отново този консенсус, нека няма индулгенции за престъпленията на хитлерофашизма под каквато и да е форма на историческа ревизия. Но наистина - честит празник на всички българи. Нека с нашата ежедневна позиция доказваме, че България има място в Европа, достойно място. Нашето бъдеще е в Европа.Поклон пред всички загинали.

По-рано днес държавният глава поднесе цветя пред паметника на Незнайния войн в памет на хилядите българи загинали във Втората световна война. Заяви и дълбоко си уважение към българските ветерани. Тези събития трябва да се помнят, призова държавният глава. В церемонията се включиха политици, ветерани, представители на военно-патриотични организации и граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия празнува Деня на победата
Русия празнува Деня на победата
Кариерен форум в Благоевград помага на студенти в търсенето на работа
Кариерен форум в Благоевград помага на студенти в търсенето на работа