НОВИНИ

Румен Радев: Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация

Българската делегация в Москва е в благоприятна ситуация заради съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво. Това заяви президентът Румен Радев по време на изложението за отбранителна техника "Хемус - 2018" в Пловдив.

bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 30.05.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

По отношение на проекта "Белене" държавният глава подчерта, че той е важен приоритет и трябва да се даде шанс на българското правителство да се анализират всички варианти, които предлага - да се вдигне мораториумът и да се предложи решение. По думите му обаче това решение трябва да изключва финансов риск за държавата и да има действащи механизми за контрол на ядрения риск.


Румен Радев, президент на Р България:
Ситуацията в момента е много благоприятна за българската делегация по няколко причини. Виждате съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво. Виждате и вече споразумението между Европейския съюз и "Газпром". Аз поставих много ясни въпроси по време на моята визита за възможностите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси и също така и за по-добри условия за присъствието на нашия бизнес в Русия. И се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: ЕК предлага  да се удвои финансирането за програмата Еразъм след 2020 г.
МОН: ЕК предлага да се удвои финансирането за програмата "Еразъм" след 2020 г.
БДЖ подарява безплатно пътуване на децата по случай 1 юни
БДЖ подарява безплатно пътуване на децата по случай 1 юни