НОВИНИ

Радев: Борисов знае, че с оставка няма да мине, защото го чака служебен кабинет

Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас. Според президента премиерът използва службите за свои политически цели и дава указания на главния прокурор кого да размаже. По думите на държавния глава не трябва да се допуска България да се управлява с копойски методи.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:32, 17.02.2020
32731
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
"Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи", заяви президентът Румен Радев.
"В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още Радев.

Той подчерта, че скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимост на Борисов.

"Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова напълно разбирам и неговата растяща нервност“, каза още Румен Радев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взимат трета проба за тежки метали от водите на реките Юговска и Чепеларска
Взимат трета проба за тежки метали от водите на реките Юговска и Чепеларска
Прокуратурата обжалва паричната гаранция на шефа на депото под АМ Струма
Прокуратурата обжалва паричната гаранция на шефа на депото под АМ "Струма"