Дебатът за евентуален военен преврат е абсолютно нелеп и излишен, каза в Ямбол президентът Румен Радев в отговор на коментар на премиера в събота. Президентът беше Ямбол за празника на община Тунджа.

За обединение и смирение преди наближаващите светли празници призова президентът по повод изказването на премиера, че върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно.

Румен Радев, президент: А смирението означава и човек да не надхвърля собствената си ограда на собственото си понятийно пространство защото много лесно може да настъпи мини. Честта, достойнството и конституционния ред са присъщи на българската армия, но за съжаление не и на българската политика и ако има заплаха за обществения ред и за демокрацията в страна тя не идва от българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават."

Президентът поздрави жителите на община Тунджа за празника им - Деня на Земята. Той посети и част от предприятията в Ямболско.