НОВИНИ

Румен Радев и Бойко Борисов поздравиха Меркел за победата на изборите

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до Ангела Меркел по случай изборната победа на коалицията Християндемократически съюз и Християнсоциален съюз на парламентарните избори в Германия, които се проведоха вчера, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Подкрепата на избирателите е най-красноречивият израз на високата оценка за успеха на държавническата Ви политика и визия за развитие на Германия и Европа“, пише в своя адрес президентът.

румен радев бойко борисов поздравиха меркел победата изборите
bnt avatar logo
от БНТ
09:53, 25.09.2017
Чете се за: 00:49 мин.
По света

„Поздравления на Ангела Меркел! Европа ще остане силна и обединена" - това написа българският премиер Бойко Борисов в Туитър.

Премиерът Бойко Борисов подчертава, че резултатите от тези избори са били от критична важност за бъдещето на обединена Европа и получената подкрепа е най-високото признание за провежданата политика. Борисов допълва, че като лидер на най-силната политическа сила в Германия Ангела Меркел ще може и занапред да разчита на България. Българският премиер подчертава още, че цени високо личната ангажираност на Меркел за развитието на българо-германските отношения и подкрепата, която дава Германия на България в рамките на ЕС.

; ; ;

В писмото си Румен Радев изразява желанието на българския народ за задълбочаване и укрепване на приятелските отношения между България и Германия, основани на дълбоки исторически връзки и конструктивно сътрудничество в рамките на ЕС и на НАТО. „Само с общи усилия можем успешно да се справим със съвременните предизвикателства и да допринесем за изграждането на силна и просперираща Европа в един по-справедлив и мирен свят“, пише още държавният глава до Ангела Меркел.

;

Френският президент беше от първите лидери, които поздравиха Ангела Меркел за победата. Тя получи поздравления и от премиерите на Испания, Дания, Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенските овощари ще търсят варианти как сами да се защитят от градушките
Русенските овощари ще търсят варианти как сами да се защитят от градушките
Българка загина в Халкидики при опит за световен рекорд за дълбоко гмуркане
Българка загина в Халкидики при опит за световен рекорд за дълбоко гмуркане