НОВИНИ

Румен Радев: Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави

Президентът Румен Радев коментира, че вярва, че Корнелия Нинова знае какво прави. Държавният глава присъства на отбелязването на 150-годишнината на църквата „Света Троица" в пловдивското село Труд.

bnt avatar logo
от А. Чакандракова, А. Марчев
20:09, 16.06.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Държавният глава смята, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова е обмислено от нейна страна.

Румен Радев - президент на Република България: Аз мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки, и един лидер на политическа партия трябва да се води не само за съображенията как той лично се чувства, а много важно партията как се чувства и партията да бъде силна и обединена.

Президентът Румен Радев заяви, че е важно България да не остава без политическа опозиция, защото според него това ще бъде пагубно за демокрацията ни.

Румен Радев: Очаквам България да има единна, сплотена политическа опозиция. Много е важно, защото иначе, която и власт да бъде, остава без коректив. Не може да има власт без коректив.

На въпрос на „По света и у нас" как вижда бъдещето на БСП след конгреса, Румен Радев отговори:

Румен Радев: В партийни дела не се меся - на нито една партия, на нито една коалиция. Важно е повтарям още веднъж - да има сплотена организирана опозиция, политическа - с ясни цели.

По време на празничната служба в храм „Света Троица" пловдивския митрополит Николай потърси съдействие от президента, в училищата да бъде въведен предмет по изучаване на вероучение. Държавният глава отговори, че това е тема за сериозен дебат, който трябва да бъде разгледан от съответните институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на бащата: ​УНИЦЕФ и Спешъл олимпикс се обединиха около обща мисия
Денят на бащата: ​УНИЦЕФ и "Спешъл олимпикс" се обединиха около обща мисия
Корнелия Нинова не подаде оставка
Корнелия Нинова не подаде оставка