Президентът Румен Радев коментира, че вярва, че Корнелия Нинова знае какво прави. Държавният глава присъства на отбелязването на 150-годишнината на църквата „Света Троица" в пловдивското село Труд.

Държавният глава смята, че оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова е обмислено от нейна страна.

Румен Радев - президент на Република България: Аз мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки, и един лидер на политическа партия трябва да се води не само за съображенията как той лично се чувства, а много важно партията как се чувства и партията да бъде силна и обединена.

Президентът Румен Радев заяви, че е важно България да не остава без политическа опозиция, защото според него това ще бъде пагубно за демокрацията ни.

Румен Радев: Очаквам България да има единна, сплотена политическа опозиция. Много е важно, защото иначе, която и власт да бъде, остава без коректив. Не може да има власт без коректив.

На въпрос на „По света и у нас" как вижда бъдещето на БСП след конгреса, Румен Радев отговори:

Румен Радев: В партийни дела не се меся - на нито една партия, на нито една коалиция. Важно е повтарям още веднъж - да има сплотена организирана опозиция, политическа - с ясни цели.

По време на празничната служба в храм „Света Троица" пловдивския митрополит Николай потърси съдействие от президента, в училищата да бъде въведен предмет по изучаване на вероучение. Държавният глава отговори, че това е тема за сериозен дебат, който трябва да бъде разгледан от съответните институции.

Корнелия Нинова не подаде оставка

Корнелия Нинова не подаде оставка

Корнелия Нинова се отказа от намерението да подава оставка от председателския пост на БСП. Тя остава начело на партията. Това стана ясно на днешното з...