НОВИНИ

Румен Радев: Надявам се правителството да материализира визитата на Медведев

Държавният глава Румен Радев е в Словакия, за участие в срещата на високо равнище на президентите от 9 държави от Централна и Източна Европа. На форума в Кощице присъства и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:12, 28.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Ще бъде обсъдена сигурността на Стария континент и съседните райони. Във фокуса на вниманието им са също възможностите за противодействие на хибридните заплахи.

Румен Радев, президент на България: Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. В хода на подготовката на срещата установих, че определени текстове в предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес. И направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията.
Сега се надявам правителството да материализира визитата на руския премиер Медведев, а не да ставаме заложник на чужди интереси. За съжаление, неформалната инициатива Б9 се отдалечи от замисъла си и създава рискове за интересите на деветте държави членки, отивайки отвъд приетия от всичките 29 съюзници подход. Считам, че алиансът има достатъчно механизми за изработване на единна политика. Докато този регионален формат изостря реториката в НАТО, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от алианса.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инструктори протестират срещу промени в обучението на шофьори
Инструктори протестират срещу промени в обучението на шофьори
ГЕРБ и патриотите ще отхвърлят ветото на президента за Изборния кодекс
ГЕРБ и патриотите ще отхвърлят ветото на президента за Изборния кодекс