Европейският съюз е най-голямото постижение на Европа, а най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Това заяви президентът Румен Радев, след като участва в церемонията по полагане на венци пред паметника на Незнайния воин в столицата по случай 74 години от края на Втората световна война.

© БГНЕС

„Днес е празник и отбелязваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, това нямаше как да стане без победата над хитлерофашизма“, посочи държавният глава.

Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България.

„Хиляди българи загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тяхната памет и да отдадем признателност и на живите български ветерани, които и сега продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството“, заяви президентът.

В Деня на Европа: Стивън Кларк специално пред БНТ за бъдещето на ЕС и Брекзит

В Деня на Европа: Стивън Кларк специално пред БНТ за бъдещето на ЕС и Брекзит

Денят на Европа 2019 ще бъде отбелязан на 9 и 10 май с "Фестивал на светлините" в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив. Триизмерното м...