НОВИНИ

Румен Радев: Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие

116 години от Илинденско-Преображенското въстание се отбелязват днес в местността Петрова нива с национален възпоменателен събор. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев.

bnt avatar logo
от БНТ
22:19, 17.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
румен радев крием дълбока политика благоразумие

В речта си държавният глава подчерта значението на тракийците, които застават зад братята си македонци в борбата за свобода. Радев посочи и, че от Илинден, през Преображение, до Кръстовден ни е завещан героизма и не трябва да забравяме пролятата кръв и хилядите унищожени съдби.

Румен Радев, президент на Република България: Нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите. Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата, които погълнаха не само домове и имане, а хиляди човешки съдби. Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята, да не допуснем и да направим така, че да не бъдат забравени и справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден. Поклон пред паметта на героите и хилядите невинни жертви. Да живее България!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изстреляха три ракети към Израел
Изстреляха три ракети към Израел
Фестивал на хвърчилата във Варна
Фестивал на хвърчилата във Варна