НОВИНИ

Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"

Президентът Румен Радев откри в Стара Загора 16-тото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" . Тази година тя е насочена към децата с тежки заболявания и закупуване на съвременна апаратура за лечението им.

bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 30.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Държавният глава заяви, че "Българската Коледа" не е само кампания, а кауза която обединява всички. Той благодари на българските лекари и изрази надежда, че кампанията ще помага на все повече болни деца. През миналата година Българската Коледа събра 2 милиона и 600 хиляди лева. Със средствата беше подпомогнато лечението на 505 деца и беше закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения.


Румен Радев, президент на Република България: Усилията ни тази година са насочени в помощ на деца с тежки заболявания и увреждания. Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри, но има редица заболявания, където това е недостатъчно, където трябва едно продължително лечение, където трябва социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и на техните семейства. Това е и целта на кампанията, която откриваме - да се достави нова високотехнологична апаратура и да има една комплексна подкрепа на децата в нужда и техните семейства.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръчно изработени коледни играчки представят на изложение в София
Ръчно изработени коледни играчки представят на изложение в София
Народното събрание прие промени в Енергийната стратегия
Народното събрание прие промени в Енергийната стратегия