НОВИНИ

Румен Радев: Парламентарната комисия "Грипен" е опит за трибунал

Президентът Румен Радев определи като опит за трибунал парламентарната комисия "Грипен", която ще проучва сделката за купуване на изтребители.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
16:08, 04.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Държавният глава отговори на журналистически въпроси в Съдебната палата, където се яви като свидетел и беше разпитван 2 часа и половина по дело, свързано с авиацията - за ремонта на самолетите МИГ-29. Подсъдим е бившият военен министър Николай Ненчев, а Радев даде показания като бивш ръководител на Военновъздушните сили. В актуалните си коментари - президентът уточни, че вчерашната среща с премиера е била по инициатива на Борисов. И заяви, че оценява усилията на министър-председателя за предотвратяване на война между институциите, която, по думите му, други политици от ГЕРБ разпалват. Според Радев позициите и действията на Борисов и Цветанов все по-често се разминават. В изказването си държавният глава преплете политика и авиация.

Румен Радев , Президент на Република България: Цветанов не разбира от авиация, а от апартаменти. Мисля, че това е опит българският парламент да се превърне в постоянен трибунал за политическо въздействия. Както виждате, и за съжаление огромно на всички нас, този парламент не произвежда закони, а произвежда политически скандали. Аз мисля, че господин Цветанов не разбира нищо от изтребители. Той разбира от апартаменти. Единствената връзка между господин Цветанов и авиацията - това е, че той говори на автопилот, някой друг му задава курса."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи ремонтът на новото детско отделение на Университетската болница в Русе
Приключи ремонтът на новото детско отделение на Университетската болница в Русе
Екипи ще търсят деца, които не ходят на училище и детска градина
Екипи ще търсят деца, които не ходят на училище и детска градина