НОВИНИ

Румен Радев: Партиите трябва да се изчистят сами

Според президента Румен Радев партиите, които искат да участват в бъдещия политически живот на страната, трябва сами да се изчистят от корумпираните и некомпетентните си кадри, а не да чакат да гърмят скандали. Коментарът на държавния глава идва от Египет, където той е на официално посещение по покана на колегата си Абдел Фатах Ас-Сиси.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:27, 25.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Президентът Румен Радев напомни принципната си позиция за това какви хора трябва участват в българския политически живот.

Румен Радев, президент на Република България: Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки.

В Кайро президентите Румен Радев и Абдел Фатах Ас-Сиси ще коментират перспективите за съвместни проекти в сферата на отбраната и военната промишленост. Двамата ще обсъдят и възможностите за сътрудничество в областта на туризма, земеделието, хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и високите технологии.

Румен Радев, президент на Република България: Египет има ключова роля в региона в борбата с тероризма, организираната престъпност, радикалния ислям и нелегалната миграция. Затова и сътрудничеството с Египет е важно за нашата национална и европейска сигурност. Египет е и най-големият наш търговско-икономически партньор в региона на Близкия Изток и цяла Африка. Стокообменът надхвърли 1 млрд. долара, но има още по-голям потенциал за развитие.

В делегацията, водена от президента Румен Радев, са включени представители на изпълнителната власт, както и бизнесмени от 30 български фирми.

В рамките на визитата държавният глава Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на Египет, както и с председателя на парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ оспорва позицията на кабинета за отпуските на работниците
КНСБ оспорва позицията на кабинета за отпуските на работниците
Атлантическият съвет призова за нови бази на НАТО в България
Атлантическият съвет призова за нови бази на НАТО в България