НОВИНИ

Румен Радев призова за мълчание, докато тече процедурата за нови изтребители

Президентът Румен Радев призова премиера, министри и депутати да запазят мълчание, докато тече процедурата по избор и закупуване на нови самолети за българската армия. Военният министър Красимир Каракачанов увери, че Комисията по избора ще си свърши работата.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:04, 15.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

На празника на Българските военновъздушни сили държавният глава пожела на летците и авиационни специалисти по-добро бъдеще, което заслужават. А по повод процедурата по избор на нови изтребители заяви:

Румен Радев - президент на Република България: В авиацията има един много хубав термин "радиомълчание". Аз призовавам и премиера, и министрите, и народните представители да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована държава и прозрачност, обективност и равнопоставеност не са празни приказки.

Военният министър увери, че Междуведомствената комисия работи активно. Изпратени са писма до участниците за уточняване на определени детайли, чакат се техните отговори. Целта е до края на година въпросът да бъде решен, макар че срокът не е категоричен.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: В края на краищата, по-добре, както казва народът два пъти мери, един път режи, отколкото да гоним някакъв стахановски срок, да бързаме и да допуснем грешки, с които да бъдем след това уязвими.

Президентът и военният министър коментираха темата след като участваха в тържествената церемония по случай празника на авиацията и Българските военновъздушни сили пред Паметника на българския летец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надзорният съвет към НОИ одобри проектобюджета за ДОО
Надзорният съвет към НОИ одобри проектобюджета за ДОО
Начало на дебата за промени на Конституцията на Македония
Начало на дебата за промени на Конституцията на Македония