НОВИНИ

Румен Радев: Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност

Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации. Това заявява президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост.

румен радев прокламацията независимостта триумф българската държавност
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 22.09.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

„Този мащабен исторически акт не бе случайна стъпка. Със самочувствие и достойнство, с дипломатическа мъдрост и историческа дързост българската нация успя за броени години да изгради завиден политически, икономически и духовен потенциал, който да гарантира здравите устои на нова България“, се казва още в поздравителния адрес на българския държавен глава.

Румен Радев припомня, че за по-малко от три десетилетия нашите предци уверено и последователно изминаха трудния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на пълния и безспорен суверенитет на страната ни. „Вярвам, че успехът на българската независимост бе нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си“, подчертава още в своя адрес президентът Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият заслон на Кончето в Пирин ще бъде открит на 29 септември
Новият заслон на "Кончето" в Пирин ще бъде открит на 29 септември
​С велошествие отбелязваме края на европейската седмица на мобилността
​С велошествие отбелязваме края на европейската седмица на мобилността