Президентът Румен Радев смята, че протестите няма да спрат, защото по думите му техният корен е в бедността и несправедливостта, а точно тези проблеми управлението не само не можело да реши, но и ги генерира. Президентът говори по актуални теми пред журналисти след обявяването му за почетен член на Славянската академия и премиерата на "Антология на съвременни славянски поети".

Заявеният от министър-председателя скок на чуждестранните инвестиции спрямо миналата година президентът окачестви като пожелателно мислене в бъдеще време и подчерта, че в България стратегически инвеститори не са се появявали отдавна ,а много от дошлите са напуснали.

Румен Радев - президент на Република България: Има драматична разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат.

За отхвърленото му вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане президентът заяви, че на всички е ясно, че с увеличаването на данъка за старите коли няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.

Той обърна внимание на друг факт, за който по думите му, депутатите са се направили на разсеяни. За трансформирането на митниците, което ще изложи според него, служителите им на административен произвол.

Президентът коментира и инцидентите с коли на НСО, ползвани от президентската институция, които, по думите му, се използват за нагнетяване на медийна истерия

Румен Радев- президент на Република България: Тези зачестили пътнотранспортни скандали, раздухвани, в които се въвлича моето семейство няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия.

Според президента Радев, кампаниите срещу него могат да имат временен ефект да скрият разлома между управляващите и обществото, но това нямало да трае дълго.

НС отхвърли ветото на Радев и одобри промените за по-висок данък на старите коли

НС отхвърли ветото на Радев и одобри промените за по-висок данък на старите коли

С гласовете на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за корпоративното подоходно обл...