НОВИНИ

Румен Радев проведе среща със студенти по политология от СУ

Студенти по политология отправиха призив младите хора да участват по-активно в политическите процеси у нас. Днес те се срещнаха с президента Румен Радев. По думите на държавния глава големият въпрос е да постигнем европейските икономически възможности и у нас, за да се намали емиграцията на млади хора.

румен радев проведе среща студенти политология
bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 16.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По време на срещата студентите призоваха за по-активно включване на младите хора към политическите процеси у нас и в работата на институциите, съобщиха от пресцентъра на Президента. Студентите запознаха държавния глава с изследване на Фондация „Фридрих Еберт“, проведено едновременно в 10 балкански държави, според което през 2017 година българските младежи се интересуват три пъти по-малко със случващото се у нас, в сравнение с 2014 година.

Продължаващата емиграция на много млади хора от България, беше откроена като един от актуалните проблеми за страната ни. По думите на Румен Радев големият въпрос пред обществото ни днес е как да постигнем европейска интеграция като правила, икономически възможности и стандарт на живот, тук, в България, за да не допускаме повече младите ни хора да търсят индивидуално своята професионална и житейска реализация в други страни.

Усъвършенстването на механизмите на функциониране и процесите на взимане на решения в Европейския съюз също бяха сред темите, обсъдени по време на срещата. Според младите политолози динамичните процеси в света днес изискват много по-ефективен механизъм за взимане на решения и формирането на политики в рамките на ЕС. Те са на мнение, че сегашният механизъм води до изоставането на Европейския съюз по отношение на разработването, приемането и прилагането на политически решения, в сравнение със САЩ, Китай и Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В борба с корупцията: Албания на практика остана без Конституционен съд
В борба с корупцията: Албания на практика остана без Конституционен съд
Какви теми засегнаха президентите Тръмп и Путин на срещата им в Хелзинки?
Какви теми засегнаха президентите Тръмп и Путин на срещата им в Хелзинки?