Държавният глава Румен Радев разговаря днес на „Дондуков“ 2 с най-добрия български тенисист Григор Димитров, съобщиха от прессекретариата на Президентството. Президентът отбеляза, че Григор Димитров служи за вдъхновение на стотици деца и го поздрави за спечелената наскоро титла в турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Синсинати. По време на срещата Григор Димитров запозна държавния глава с идеята си за създаването на Академия за тенис в България, която да се превърне в център за обучение и да приобщи повече деца към спорта.

Вдъхновението на младите хора да се занимават със спорт, да се усъвършенстват и да си поставят високи цели е обща задача на спортните дейци и на институциите, беше общата позиция на президента Радев и на Григор Димитров.

Румен Радев, президент на Р България: С неуморния си труд, желание за победа и отдаденост към спорта вдъхновявате стотици деца, които вземат ракетата и усърдно тренират на корта. Вие изведохте българския мъжки тенис до недостигнато до този момент ниво.

Президентът и пожела на първата ни ракета да покорява още много нови спортни върхове.

По-рано днес камерата на БНТ засне как Григор Димитров влиза в сградата на Президентството, но темите и акцентите в разговора му с държавния глава не бяха известни.

Повече информация четете на спортния информационен сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/ .

Григор Димитров на среща при президента Радев

Григор Димитров на среща при президента Радев

По-рано днес камерата на БНТ засне как Григор Димитров влиза в сградата на Президентството за среща с президента Румен Радев. Подробности около срещат...