С промените в Изборния кодекс управляващите целят служебна победа - това заяви в Сухиндол президентът Румен Радев. Той заяви още, че едва вчера е бил запознат от вътрешния министър и главния прокурор с документацията и фактологията около случая "Гебрев". По думите на Радев, преводите към Венецуела разклащат банковата ни система и създават трудности за приема ни в еврозоната.

Сухиндол

По думите на президента Румен Радев, отказът да се спази закона и да се избере нов състав на ЦИК, както отказът да се ревизират избирателните списъци и поредната отмяна на машинното гласуване, са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес.

Румен Радев, президент на Република България: "Това, което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно, управляващите явно вече дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа, чрез промените в този избирателен кодекс."

По повод скандалите с опита за отравяне на Емилиян Гебрев и преводите на венецуелски милиони през българска банка, президентът заяви, че не е нормално българското правителство да разбира от чужди посланици какво се случва в страната ни.

Румен Радев, президент на Република България: "За мен наистина е тревожно всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани и който касае надежността на нашата банкова система. Защото тя вече е основен критерий за допускането ни до чакалнята на еврозоната."

По отношение на съгласуваната процедура за посланици на България, подчерта, че това са представители на страната ни, които не трябва да се делят на наши и ваши.

Румен Радев, президент на Република България: "Мотивирането на кадровите решения и съгласувателната процедура не трябва да бъдат и да се превръщат в публични дебати, защото това уронва престижа както на нашите посланици зад граница, така и на страната."

В Сухиндол днес президентът Румен Радев участва в тържествата по повод Трифон Зарезан.

Продължават ожесточените дебати около промените в Изборния кодекс

Продължават ожесточените дебати около промените в Изборния кодекс

Спорове в парламента заради гласуването на промените в Изборния кодекс. Изненадващо - обсъждането на поправките беше преустановено заради спешно засед...