НОВИНИ

Румен Радев ще присъства на сесия на Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев е на посещение в Ню Йорк за 72-рата сесия на Общото събрание на ООН. Държавният глава е начело на официална българска делегация, която днес започва участието си в сесията.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева оператор: Илия Иванов
06:14, 18.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

72-арата сесия на Общото събрание на ООН започна на 14 септември, а официалното откриване с всички държавни ръководители на страните-членки ще бъде на 19 септември с участието и на Румен Радев. Основният фокус на вниманието на лидерите тази година ще бъде върху опазването на мира на планетата, на човешките права и на демократичните свободи, както и върху глобалните теми като борбата с тероризма и мигрантската криза.

Официалната програма на българската делегация, водена от президента Радев, в която участва и външният министър Екатерина Захариева, започва рано сутринта. С форум на високо ниво за реформата на ООН, организиран от американския президент Доналд Тръмп. В нея ще участва само вицепремиерът Захариева, а след това тя и президентът Радев ще се срещнат с представители на еврейските организации тук и ще участват в годишния форум на отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността.

Официалното изказване на президента Радев от трибуната на Общото събрание на ООН ще бъде на 20 септември, а той и министър Захариева ще проведат над 10 двустранни срещи със свои колеги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на енергетиката започва проверки
Министерството на енергетиката започва проверки
Виктория и Дейвид Бекъм на ​Седмицата на модата в Ню Йорк (СНИМКИ)
Виктория и Дейвид Бекъм на ​Седмицата на модата в Ню Йорк (СНИМКИ)