НОВИНИ

Румен Радев ще бъде на държавна визита във Франция по покана на Еманюел Макрон

Държавният глава Румен Радев ще бъде на двудневно посещение във Франция по покана на президента Еманюел Макрон за участие в Парижкия форум за мир и отбелязването на 100 години от края на Първата световна война.

bnt avatar logo
от БТА
08:10, 10.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
румен радев държавна визита франция покана еманюел макрон

Във възпоменателната церемония в Париж на 11 ноември ще участват ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от над 80 държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Русия Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел и много други.

В рамките на участието си в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряване на управлението, президентът Румен Радев ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване.

Държавните и правителствени ръководители ще разгледат изложбата "Picasso Bleu et Rose" в Музей д'Орсе в Париж и ще бъдат приети в Елисейския дворец от президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон. В рамките на посещението си в Париж държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът за отстраняване на нередностите по пътя край Своге
Изтича срокът за отстраняване на нередностите по пътя край Своге
Съботата ще е слънчева, максималните температури ще достигнат 18 градуса
Съботата ще е слънчева, максималните температури ще достигнат 18 градуса