НОВИНИ

Румен Радев: Успехът изисква мотивация, отдаденост и дисциплина

Автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, пълна отдаденост и дисциплина. Това заяви президентът Румен Радев на тържествената церемония днес по дипломиране на двадесет и петия випуск на Американския университет в Благоевград.

румен радев успехът изисква мотивация отдаденост дисциплина
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 19.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Държавният глава поздрави 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри. Сред завършващите висшето учебно заведение студенти 57% са от България, а останалите са от Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ.

Той им пожела да преследват мечтите си и да използват всяка възможност "за доброто на нашето общо бъдеще“.

Преди церемонията държавният глава разговаря със Стивън Съливан - президент на Американския университет в Благоевград. Радев поздрави и проф. Минко Балкански, на когото днес беше присъдено почетно звание „Доктор хонорис кауза“.


;

Пред журналисти президентът Радев защити започване провеждането на консултации с представители на съдебната и изпълнителната власт за критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор. Той заяви, че на тях не се говори за имена, а "за спазване на закона".

Румен Радев, президент на България: Тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор, защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност.

Държавният глава коментира и преговорите за купуване на нов боен самолет за авиацията.

Румен Радев, президент на България: След като правителството и Народното събрание „задраскаха“ състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори.

Президентът призова правителството в стремежа си да намали цената да не посяга на целостта на пакета и на способностите, защото това ще обезсмисли целия проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имотният регистър ще предоставя нова електронна услуга
Имотният регистър ще предоставя нова електронна услуга
Ален Делон получава почетна Златната палма на кинофестивала в Кан
Ален Делон получава почетна "Златната палма" на кинофестивала в Кан