НОВИНИ

Румен Радев: Армения може да бъде врата за българския бизнес

България и Армения могат да постигнат бързи резултати за увеличаване на двустранната търговия и взаимните инвестиции в области като фармацията, информационните и комуникационни технологии, земеделието и енергетиката. Това е общото мнение на президента Румен Радев и арменския премиер Карен Карапетян. Двамата се срещнаха в Еревен в рамките на държавното посещение на българския държавен глава в Армения.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:29, 13.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Възобновяване на политическия диалог на високо ниво и конкретни резултати в сферата на бизнеса с подписан меморандум за сътрудничество и уговорен бизнесфорум в Бургас през юли.

Така президентът Румен Радев обобщи резултатите от двудневната визита в Армения. На срещата му с премиера Карен Карапетян присъстваха също представители на българския бизнеса и на работодателски организации. Карапетян подчерта, че арменската държава е готова да подкрепи съвместни производства.

Румен Радев, президент: Армения предлага изгодни условия за инвестиции, за търговия, тя вече има свободна икономическа зона с Иран. Знаете, че е член на Европейския икономически съюз и може да бъде врата за българския бизнес.

В Ереван Румен Радев разговаря с върховния патриарх и католикос на всички арменци Карекин Втори.

Румен Радев, президент: Ние имаме сходна историческа съдба, църквата е изиграла огромната роля и на България, и на Армения за запазване на националната идентичност, духовност, вяра, писменост. Отправи най-добри пожелания към българския народ и българската църква и лични пожелания към нашия патриарх Неофит.

Президентът Румен Радев посети Института за древни ръкописи Матенадаран в Ереван. Това е най-голямото хранилище за древни арменски ръкописи в света. Тук се съхраняват и най-голямата и най-малката, най-дебелата и най-тънката книги в света.

Най-малката арменска книга тежи 19 грама, а най-тежката 28 кг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изцелението на монахиня в пещера във Франция беше признато за 70-о чудо
Изцелението на монахиня в пещера във Франция беше признато за 70-о чудо
Излезе първият учебник за студенти по финасова грамотност
Излезе първият учебник за студенти по финасова грамотност