НОВИНИ

Румен Радев връчи на посланика на Кипър орден "Мадарски конник" - първа степен

Президентът Румен Радев връчи днес на посланика на Кипър у нас Ставрос Августидис орден "Мадарски конник" - първа степен. Отличието се дава за големите заслуги на дипломата за развитието на българско-кипърските отношения и сътрудничество.

bnt avatar logo
от БТА
11:40, 09.07.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
румен радев връчи посланика кипър орден мадарски конник първа степен

Орденът е и израз на значението, което България отдава на връзките си с Кипър, посочи президентът Радев. Той отбеляза, че в рамките на мандата на посланика са се развивали отношения на високо и най-високо политическо ниво, отношения в дух на приятелство, добросъседство и взаимно доверие.

Румен Радев благодари на посланика за неговите усилия, дали нов тласък за развитие на търговско-икономическите връзки и на отношенията в сферата на енергетиката, както и в други области. С активното съдействие на посланик Августидис са били подписани важни двустранни документи между социалните ведомства на двете страни, както и между техните национални осигурителни институции.

Президентът Радев отбеляза също, че кипърският дипломат е добър познавач на българската история и на софийските исторически забележителности, които са вдъхновили допълнително творчеството му.

Посланикът е рисувал картини в София, а изложбите, които е организирал, са били посветени и на благотворителност в помощ на българските деца. България цени високо усилията ви, каза президентът Радев, който благодари за дейността на кипърския дипломат и му пожела успех.

Кипър смята България традиционно за важен стратегически партньор. Имаме общи цели, общи задачи, общи надежди. Много е важно да се развиват отношенията между обикновените хора.

Трябва да развиваме отношенията и да им даваме нова енергия, каза Ставрос Августидис, който заяви, че България ще остане в сърцето му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали български граждани при влаковата катастрофа в Турция
Няма пострадали български граждани при влаковата катастрофа в Турция
Ловният сокол се завърна като гнездящ вид в България
Ловният сокол се завърна като гнездящ вид в България