НОВИНИ

Румен Радев за Изборния кодекс: Категорично мнение ще има, когато дойде при мен

Президентът Румен Радев коментира лаконично изборния кодекс. Той заяви, че ще действа „институционално“. Държавният глава посети Хасково по покана на регионалния бизнес.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
20:17, 15.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Президентът Румен Радев не отговори категорично дали ще наложи вето върху гласуваните вчера промени в Изборния кодекс.

Румен Радев, президент на Република България: Има време, нека първо законът да дойде при мен, той още не е дошъл. Категорично мнение ще има, когато дойде при мен законът, разгледаме го подробно и реша какво да правя. Аз работя институционално.

На срещата с местния бизнес, Румен Радев коментира, че именно предприемачите имат водеща роля за подобряване на живота на хората.

;

Според него каквито и икономически, данъчни и социални модели да се разработват и прилагат, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата среда и стилът на управление в държавата. Затова е необходима по-голяма прозрачност за начина, по който се вземат важни управленски решения, особено що се отнася до харченето на публичен ресурс, заяви Румен Радев.

Гражданите пък трябва да настояват от властта да изпълнява по най-добрия начин обществения договор.

Румен Радев, президент на Република България: Това ще рече, че властта да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, да намали административните тежести, да се въведе най-сетне електронното управление, да се гарант частната собственост, да се стимулира инициативността, конкурентността, инициативата на бизнеса.

Според Румен Радев другият важен въпрос е да се гарантират прозрачни и ясни критерии и условия за достъп на всички фирми до обществените поръчки. Това означава да се справим с най-важния проблем на обществото ни - безнаказаните престъпност и корупция, заяви държавният глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Желязков - Митьо Очите беше върнат в България с полет от Истанбул
Димитър Желязков - Митьо Очите беше върнат в България с полет от Истанбул
Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?
Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?