Президентът Румен Радев коментира лаконично изборния кодекс. Той заяви, че ще действа „институционално“. Държавният глава посети Хасково по покана на регионалния бизнес.

Хасково

Президентът Румен Радев не отговори категорично дали ще наложи вето върху гласуваните вчера промени в Изборния кодекс.

Румен Радев, президент на Република България: Има време, нека първо законът да дойде при мен, той още не е дошъл. Категорично мнение ще има, когато дойде при мен законът, разгледаме го подробно и реша какво да правя. Аз работя институционално.

На срещата с местния бизнес, Румен Радев коментира, че именно предприемачите имат водеща роля за подобряване на живота на хората.

Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?

Какви са окончателните промени в Изборния кодекс?

След 15 часа работа и само 100 дни преди евровота парламентът прие окончателно промените в Изборния кодекс. Преференциите и машинното гласуване скарах...

Според него каквито и икономически, данъчни и социални модели да се разработват и прилагат, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата среда и стилът на управление в държавата. Затова е необходима по-голяма прозрачност за начина, по който се вземат важни управленски решения, особено що се отнася до харченето на публичен ресурс, заяви Румен Радев.

Гражданите пък трябва да настояват от властта да изпълнява по най-добрия начин обществения договор.

Румен Радев, президент на Република България: Това ще рече, че властта да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, да намали административните тежести, да се въведе най-сетне електронното управление, да се гарант частната собственост, да се стимулира инициативността, конкурентността, инициативата на бизнеса.

Според Румен Радев другият важен въпрос е да се гарантират прозрачни и ясни критерии и условия за достъп на всички фирми до обществените поръчки. Това означава да се справим с най-важния проблем на обществото ни - безнаказаните престъпност и корупция, заяви държавният глава.

Президентът Румен Радев бе посрещнат на хасковския площад „Свобода“ с почетен караул
Президентът Румен Радев бе посрещнат на хасковския площад „Свобода“ с почетен караул © БГНЕС
Румен Радев: С промените в Изборния кодекс управляващите целят служебна победа

Румен Радев: С промените в Изборния кодекс управляващите целят служебна победа

С промените в Изборния кодекс управляващите целят служебна победа - това заяви в Сухиндол президентът Румен Радев. Той заяви още, че едва вчера е бил...