НОВИНИ

Румен Радев: За корупция в България се говори много, но се прави малко

За законодателни инициативи за разкриване на антикорупционни схеми в реално време, а не в миналото призова президентът Румен Радев. Държавният глава откри международна конференция, посветена на борбата с корупцията.

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:24, 05.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Тя нанася огромна вреда и овладява основни лостове в законодателната, съдебната и изпълнителната власт, каза още президентът в словото си. Във форума участват утвърдени експерти в сферата на противодействието на корупцията от Великобритания, Италия, Естония и Хърватия.


Румен Радев, президент на България
: За корупция в България се говори много, но, според мен, се прави твърде малко, а напоследък даже и още по-малко се говори. Многократно съм призовавал за необходимостта от всеобхватни мерки, всеобхватен подход за противодействие на корупцията, а това ще рече широкомащабни законодателни инициативи, фокусирани върху основно разкриването, пресичането и разследването на корупционни схеми в реално време, не в миналото. Концентрирани върху безкомпромисното наказателно преследване на отговорните лица. Върху превенцията и профилактиката. Настоявал съм за единен и истински независим орган, съчетал в себе си широк спектър на експертиза, компетенции и правомощия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: Плажовете по Черноморието са в отлично и много добро състояние
Нено Димов: Плажовете по Черноморието са в отлично и много добро състояние
Колко струва килограм череши на борсата в София?
Колко струва килограм череши на борсата в София?