НОВИНИ

Румен Радев: За нас е важно да развиваме добри икономически връзки с Македония

Втори ден от официалната визита на президента Румен Радев в Македония. "За България е изключително важно да развива добри икономически връзки с Македония". Това обяви българският държавен глава пред представители на македонския бизнес. В Стопанската камара в Скопие президентите на България и Македония откриха бизнес форум. В присъствието на Румен Радев и Георге Иванов бяха подписани меморандуми за сътрудничество между бизнес организации на двете страни. Още от специалните ни пратеници Вера Александрова и оператора Любен Бързаков.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:12, 17.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Участието на президентите във форума ще даде стимул за развитието на търговско-икономически връзки и ще насърчи представителите на бизнеса от двете страни, убедени са Георге Иванов и Румен Радев.

Българският президент напомни, че важен акцент на българското председателство е европейската интеграция на Западните Балкани и активната работа за подобряването на свързаността между страните в региона.

Двустранните икономически връзки в последната година се увеличават, но още не са достигнали пълния си потенциал, е общата оценка.

Стокообменът между България и Македония за миналата година е около 665 милиона евро и бележи ръст от 4% спрямо предходната година. С 10 процента е нараснал броят на българските туристи в Македония.

Румен Радев е доволен, че от разговорите му с президента Иванов и премиера Заев е установил, че представите им за развитие на района в голяма степен съвпадат. Вярва, че това ще даде добро отражение и на търговско-икономическо връзки.

По-късно българският президент се срещна с председателя на Събранието на Македония Талат Джафери и посети Бигорския манастир.

Вижте още по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Кръгово кръстовище ще улеснява трафика в община Божурище
​Кръгово кръстовище ще улеснява трафика в община Божурище
Юнкер: Страните от Западните Балкани трябва да решат граничните си спорове
Юнкер: Страните от Западните Балкани трябва да решат граничните си спорове