Румъния отговори на италианския вицепремиер Матео Салвини и заяви, че не може гражданите на една страна да се свързват с престъпно явление. Вчера Матео Салвини обвини Румъния и България, че изпращат "роби" в Западна Европа.

"Ще се опитам да предприема ограничителни мерки и по отношение на транспорта. През последните месеци са иззети 300 транспортни средства с български регистрационни номера, но без застраховки. Също така има внос на роби от европейски страни - Румъния и България". Това са думите на Матео Салвини, които предизвикаха реакцията на румънското Външно министерство.

В изявление, разпостранено в медиите, се казва, че е неприемливо всякакво асоцииране между гражданите на една страна и едно престъпно явление.

Ситуацията с гражданите, които извършват престъпления, трябва да се разглежда без стереотипи и в никакъв случай на етническа основа или без спазване на принципа за недискриминация. "Законът трябва да се прилага еднакво и строго, независимо от гражданството или етноса", подчертава министерството.

В Италия обявиха война на мафията заради нелегалните сезонни работници

В Италия обявиха война на мафията заради нелегалните сезонни работници

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви война на мафията, която контролира сезонните селскостопански работници. За по-малко от 48 часа при...

В съобщението се изтъква, че като страна член на ЕС Румъния проявява загриженост и предприема действия за борба с нелегалната миграция и трафика на хора, независимо под каква форма се проявяват.

Два пътни инцидента в Южна Италия, при които загинаха 16 мигранти, предизвикаха политически дебати във връзка с експлоатацията на чуждестранните работници в страната.

Матео Салвини поиска твърди мерки за ограничаване на имиграцията, трафика на хора и формите на робство.

Катастрофа с наш микробус в Италия - 12 души са загинали, сред тях и българин

Катастрофа с наш микробус в Италия - 12 души са загинали, сред тях и българин

Тежка катастрофа с микробус с българска регистрация е станала в южния италиански район Пулия, съобщава БНР. При челен удар с камион, превозващ брашно,...