НОВИНИ

​Румънската гранична полиция залови 19 мигранти и трима български трафиканти

Румънската гранична полиция залови група от 19 иракски мигранти, които преминали река Дунав с лодка и били поети от трима български трафиканти, за да бъдат откарани до Шенгенското пространство, като за пътуването мигрантите платили общо 19 000 евро, съобщава Медиафакс.

bnt avatar logo
от БТА
17:50, 10.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
​румънската гранична полиция залови мигранти трима български трафиканти

По време на мисия за борба с нелегалната миграция гранични полицаи от южния окръг Долж забелязали два автомобила, които потегляли от брега на река Дунав. Полицаите се опитали да спрат автомобилите, но шофьорите пренебрегнали сигналите им и продължили да се движат с голяма скорост.

След преследване в продължение на 12 километра един от автомобилите с българска регистрация бил спрян. В купето и багажника му били открити 12 иракски граждани - 7 възрастни и 5 деца. Шофьорът се опитал да избяга, но бил заловен от полицаите.

Същевременно полицаите от Калафат успели да задържат и другия автомобил, също с българска регистрация. Намиращите се в него двама български граждани и седем иракчани - 5 мъже, една жена и едно дете - се опитали да избягат, но били заловени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай ще спира дизеловите и бензинови автомобили
Китай ще спира дизеловите и бензинови автомобили
Предаваме стара хартия за нова книга
Предаваме стара хартия за нова книга