Към настоящия момент продължават действията по разследването, ръководено от Военно-окръжна прокуратура. Колегите снощи бяха на място и извършваха оглед. Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка грешка, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на извършване на летателно-учебното занятие, допълни тя.

Румяна Арнаудова: Това, което можем също да съобщим е, че е възникнал вероятно технически проблем и в рамките на 3 секунди вертолетът е паднал от 20 метра височина. С изключително тежки последици, със загинали двама пилоти. Съболезнования за близките им.
Бордният техник от падналия Ми-17 е без опасност за живота

Бордният техник от падналия Ми-17 е без опасност за живота

Трагичен инцидент на летище „Пловдив" снощи. Боен хеликоптер Ми-17 падна около 20.30 часа в близост до гражданското летище. Загинаха командирът на по...

Арнаудова коментира и разпореденото от прокуратурата към министъра на МВР да се вземат спешни мерки за обезопасяването на съхранените стари боеприпаси в завод "Миджур" в Горни Лом.

Румяна Арнаудова: Според данните, с които разполага Върховната административна прокуратура, на територията на завод "Миджур" в общо 5 взривни склада се съхраняват огромно количество взривни вещества и прибори за взривяване - говорим за повече от 190 хиляди мини и за повече от 90 тона барут. Фактите, които накараха и прокуратурата да реагира, са липса на минимални изисквания по въоръжена охрана на тези взривни вещества, което се дължи от оператора и това е фирмата "Видекс", както и липса на договор за наем, например.

По думите й, липсва и специална сигнализация за ранно оповестяване в случай на злополука на населението, на компетентните органи и на самите работещи в завода.

В завод в Горни Лом все още се съхраняват по опасен начин взривни вещества

В завод в Горни Лом все още се съхраняват по опасен начин взривни вещества

Във взривения завод в Горни Лом все още се съхраняват по опасен начин много взривни вещества, съобщават от прокуратурата. Данните са от сигнал до Соти...