НОВИНИ

Румяна Бъчварова направи проверка на заведения в Слънчев бряг

Като много продуктивен и успешен, определи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова подходът приложен в Слънчев бряг през активния летен сезон. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Бургас

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
07:36, 28.08.2016 (обновена)
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова снощи направи изненадваща проверка на полицейските екипи в Слънчев бряг. Тя инспектира работата на изградените КПП-та на входовете на комплекса и присъства на разпределението на задачите за съвместните проверки на данъчни и полиция.

Половин час преди полунощ съвместни екипи на полиция, жандармерия и данъчни инспектори обсъдиха действията си по предстоящи проверки на най-оборотните заведения и дискотеки. Министър Бъчварова заяви пред екипите, че досегашната им работа е довела до очевидно положителни резултати, увеличил се е оборотът на търговските заведения, въведен е ред, който гарантира на собственици и туристи спокойствие в работата и почивката.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи
"Това е един подход, който очевидно дава резултати и върху общата среда за сигурност и показва, че тогава когато държавата се намеси тогава резултатите са видими."
;

Министър Бъчварова, която беше с премиера в Берлин коментира снощи в Бургас, че целта им е била да представят българската позиция за мигрантската криза, да обяснят кои са рисковите фактори и колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и да започне да се изпълнява. Според Бъчварова в момента това е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза в Европа. В Берлин е заявено, че България трябва да бъде подкрепена в опазването на външната граница. Според Бъчварова в случая не става въпрос само за определен брой автомобили и за определен брой офицери, а за една цялостна политика, която да бъде възприета от другите европейски държави, за да може България да се справи с това предизвикателство.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи
"Да покажем колко е важно тук да започнат да се решават проблемите и колко е важно наистина едно добро политическо решение, каквото е Споразумението между ЕС и Турция, да влезе във сила. Това и министър-председателят е обяснил в Турция и с тази инициатива, с тези визити ние всъщност дадохме гласност на българската позиция, на българския интерес и го обяснихме на нашите партньори. Мисля, че свършихме добра работа и разговорът с България и за България оттук нататък ще бъде по-различен."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището в Диарбекир беше подложено на ракетен обстрел
Летището в Диарбекир беше подложено на ракетен обстрел
МВР поде внезапна проверка в Слънчев бряг
МВР поде внезапна проверка в Слънчев бряг