НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Ако се налага, ще има и други арести - на по-високо ниво

Ако се налага, ще има и други арести, на по-високо ниво. В това увери журналистите в парламента министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка със случая с директора на бившата ДАИ Цветелин Цветанов.

bnt avatar logo
от БТА
11:15, 01.04.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
румяна бъчварова налага арести високо ниво

Дали е имало политически чадър над него тя не се нае да отговори с обяснението, че подобни твърдения трябва да бъдат проверени и в същото време не желае да влиза в ролята на друга институция. Фактът, че работим по този случай от 4 месеца, показва сериозно отношение, както и, че по разследването няма политически чадър, подчерта Бъчварова.
Във връзка с разследвания на сръбски журналисти и публикации за терористи, които планирали атентатите си от България и Хърватия, и участници в нападенията, минаващи свободно през двете държави, министърът отбеляза, че по то такъв род случаи работи ДАНС, но увери, че всички сигнали се проверяват и се работи много активно. Тя напомни, че вчера са дали такива гаранции и на директора на Европол, който беше у нас.
Работим превантивно, не сме установили чуждестранни бойци на наша територия или свободно придвижващи се терористи, категорична е Румяна Бъчварова.
Да запазим линия на дистанция, за да не подпомагаме дейността на трафикантите, поиска министърът на въпрос колко камери работят на граничната бразда с Турция.
За задържаните полицаи, разпространявали наркотици, тя обясни, че това е също дълго подготвяна и много добре осъществена операция и показва, че няма компромиси дори, когато са замесени служители на МВР. Вярвам в тези служители на МВР, които си вършат работата, докато не ме опровергаят, подчерта Бъчварова на въпрос дали има доверие в подчинените си. Министърът обясни, че всеки сигнал се проверява от дирекция "Вътрешна сигурност", а тя самата лично следи проверките.
Сигурно ви прави впечатление колко са случаите, в които служители от отделните дирекции на МВР са обект на проверка, и винаги има санкции, подчерта Румяна Бъчварова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паркът за мечки - отворен за туристи
Паркът за мечки - отворен за туристи
Мъж загина след тежка катастрофа край Карлово
Мъж загина след тежка катастрофа край Карлово