НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Антитерористичният закон ни пази от нещо по-страшно

Антитерористичният закон е регламент, който не съществуваше у нас, по-добре да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно, каза в студиото на "Панорама" вътрешният министър Румяна Бъчварова.

румяна бъчварова антитерористичният закон пази нещо страшно
bnt avatar logo
от БНТ
21:31, 29.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Тя добави, че законът дава възможност преди да се е случило каквото и да било, да знаем как да реагираме при определена ситуация.

Румяна Бъчварова, вътрешен министър: Нямаше такъв регламент преди. А относно подслушването, искам да уверя, че законът е направен така, че да ограничи злоупотребата със специалните мерки, заложени в него, но без тях няма как да се справим със ситуацията по превенция. Трябва да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно.

Бъчварова коментира и случая с Мохамед Далил:

Румяна Бъчварова, вътрешен министър: Нашите проверки показаха, че сме спазили всички процедури по регистрирането на Мохамед Далил и да съпроводим неговата съдба на наша територия. Съдбата на бежанците е такава за съжаление, големият проблем на Европа е това настройване срещу държавата, която ги е приютила. Всичко, което трябва и може да се направи спрямо бежанския поток, ние го правим.

Относно президентските избори вътрешният министър бе категорична, че ранното обявяване на кандидатурите е загърбване на ангажиментите и добави, че ГЕРБ няма причина да бърза.

Румяна Бъчварова, вътрешен министър: Една от възможностите е наистина Бойко Борисов, но трябва да се реши какъв да е българският президент, а не личността, какви са позициите, които да се изразяват в международен план, за да покажем своята позиция.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в град Роман заради етническо напрежение
Протест в град Роман заради етническо напрежение
Арестуваха двама заподозрени за тероризъм във влак в Южна Франция
Арестуваха двама заподозрени за тероризъм във влак в Южна Франция