НОВИНИ

Румяна Бъчварова: България се справи изключително добре с председателството

Имаме още време, за да дооценим как Българското председателство ще се отрази на страната ни и политическия живот. Всички си мислеха, че е важно да не се случи гаф, да мине, но сегашната ситуация показва, че България се справи изключително добре. Това е констатация на нашите партньори. Това заяви началникът на политическия кабинет на премиера Борисов Румяна Бъчварова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:20, 16.06.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

По думите ѝ това означава, че за първи път българско правителство има ресурс на доверие, който идва отвън. Това ще влияе положително на политическия живот на кабинета.

Правителството в целия му състав работи активно, предлагат се решения, мисля, че българските граждани трябва да са доволни, да имат самочувствие от това, което направихме през председателството, каза Бъчварова.

Според нея промени в състава на правителството във всеки момент са възможни, но няма причини за оставка на кабинета.

Бъчварова коментира и разногласията на правителството с президента Румен Радев. Според нея няма държавен глава, който да не се е радвал на толкова голяма подкрепа, като по думите ѝ самата институция носи 30% допълнително одобрение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Военноисторическия музей отбелязват Деня на бащата
Във Военноисторическия музей отбелязват Деня на бащата
България ще участва в спортни игри за хора с онкологични заболявания
България ще участва в спортни игри за хора с онкологични заболявания