НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Докладът е обективно критичен

Докладът е обективно критичен и в това е неговия смисъл, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Той е един много надежден коректив за това което правим за годината на управление на това правителство. Този доклад ни дава едни доста добри насоки оттук нататък, каза още министър Бъчварова.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
15:58, 27.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
румяна бъчварова докладът обективно критичен
Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи:
По отношение на борбата с корупцията тук бележките са много по-малко на брой за разлика от предишните доклади. Днес има по-малко организирана престъпна дейност от преди няколко години.

В отговор на въпрос какво трябва да се направи през следващата една година във вътрешното министерство Румяна Бъчварова каза, че трябва по-бързо да се приемат промените в Закона за МВР. Специално за ГДБОП - създаване и гарантиране на по-добри възможности за работа. След приемане на закона да започне да се прилага системата за интегритета на служителите в МВР, системата за обучение и новата организация на труда.

Има информация за предстоящи протести, потвърди вътрешният министър в отговор на въпрос. Следим от вчера този процес защото организирането му е от хора, които нямат ясно политическо представителство, каза Румяна Бъчварова. Тя каза, че МВР работи за осигуряване на реда без да се пречи на свободата на изразяване. Румяна Бъчварова коментира и думите на премиера Борисов за мафията, казани на днешното заседание на правителството. Основният смисъл идваше от усилията да ограничим контрабандата и всички които стоят зад тази контрабанда и ощетяват бюджета, резултатите се впечатляващи, усилията ни дават резултат, каза министърът на вътрешните работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България в доклада на  Хюман райтс уоч
България в доклада на " Хюман райтс уоч"
За по-малко захар в бебешките храни настояват евродепутати
За по-малко захар в бебешките храни настояват евродепутати