НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Имаме нужда от повече полицаи

Взимаме всички мерки, засилвайки ресурсно и организационно готовността ни по границата срещу опити за нелегално и организирано влизане на имигранти. Това заяви в студиото на "Денят започва" вътрешният министър Румяна Бъчварова.

румяна бъчварова имаме нужда повече полицаи
bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 09.03.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

След тази нощ и Сърбия затвори границите, но това не променя ситуацията у нас, тъй като страната ни всеки ден е задържала и досега опитващи се да влязат в западната ни съседка мигранти.

Натискът от Гърция е голям, но мисля, че Европейското решение за спиране на нелегалното влизане ще бъде силен сигнал към тези, които се канят да тръгнат. Към момента реалистичната цел е да бъде намален бежанският поток, каза още вътрешният министър.

Бъчварова каза, че по данни на МВР, около 90 % от миграционния поток е организиран. Страната ни е поставила своите условия, няма причина да смятаме, че ще останем извън общото най-изгодно европейско решение.

;

Разчитам на доброто разбиране от страна на синдикатите, планираме мерки, които целят положителен резултат - за организация на работата в МВР, за разходването на средствата, което ще се отрази добре на служителите във ведомството. Благодаря за разбирането от страна на синдикатите, че отложиха протестите си за 16 март, с което ще имаме възможност ден по-рано да се съберем представители от повече партии и да обсъдим мерките за реформа в МВР, заяви Бъчварова.

;

По думите ѝ МВР няма достатъчен ресурс, няма бюджет да осигури допълнително хора. Самият процес на подготовка на служителите е много дълъг. В държавата няма достатъчно полицаи, каза още Бъчварова и посочи, че имаме нужда от повече хора, но това означава и повече пари.

Цялото интервю с министър Бъчварова вижте ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православната църква почита Деня на Свети Четиридесет мъченици
Православната църква почита Деня на Свети Четиридесет мъченици
От първо лице: Бежанските лагери в Гърция
От първо лице: Бежанските лагери в Гърция