НОВИНИ

Румяна Бъчварова: МВР работи изключително мотивирано

"Моята оценка е, че в рамките на своите възможности МВР, особено в последните месеци, работи изключително мотивирано и резултатите са дори неочаквани и за нас". Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:17, 15.01.2016
Чете се за: 01:16 мин.
У нас
румяна бъчварова мвр работи изключително мотивирано

Тя подчерта, че МВР работи в много трудни условия и призова министерството да бъде подкрепено в усилията му. Непрекъснато съм в течение на хода на разследванията, надявам се много скоро да разберете, че колегите работят, каза още тя.

Бъчварова определи като спекулации твърденията, че МВР има раздут щат. 22 700 е реалният брой на българските полицаи, което не ни дава възможност да покрием цялата страна и всички критични места, каза тя. Останалите служители са заети в пожарната, в гранична полиция, в администрацията, посочи министърът. Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и се облагодетелства, коментира Бъчварова. Тя заяви, че в последните месеци се опитва да реорганизира дейността така, че всички свободни сили да се насочат към полицейската дейност и охраната на обществения ред.

Бъчварова заяви, че главният секретар на МВР "върши доста добра работа". Той е много добър професионалист и свестен човек, допълни тя.

По отношение на намеренията на БСП да внесе вот на недоверие към правителството вицепремиерът заяви, че всяка опозиция има правото да внася такъв, а мнозинството ще реши дали той е основателен. Не бягам от нито една критика или съвет, когато са добронамерени и обосновани, отбеляза Бъчварова. По думите й всяка една реплика към работата на МВР се проверява, но когато се използва невярна и преднамерена информация, според нея става въпрос за кампания. Атаките към МВР на практика изпращат послание към гражданите, че не са защитени и могат да се саморазправят, заяви министърът. Внушението, че МВР не работи е послание към престъпниците, към терористите, допълни тя.

По отношение на декларацията на бизнеса Бъчварова заяви, че досега няма сигнал или декларация по повод на неразследване на случай на финансово престъпление, злоупотреба с ДДС или нелоялна конкуренция.

Винаги съм била човек с изключително уважение към медиите, но не мога да приема това, което се случва в момента - да се смесва информацията с коментара, да се представят неверни факти, неверни обвинения и квалификации, коментира Бъчварова. Разчитам на вашите обективни разследвания, а не на клеветнически кампании, обърна се тя към медиите.

По отношение на даренията за МВР Бъчварова обясни, че е разпоредила подготовка на заповед, според която всяко дарение ще минава през съвет и ще бъде одобрявано от министъра. Ако има грам съмнение за преднамереност, ще бъде спирано, уточни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер обвърза бъдещето на Шенген с еврозоната
Юнкер обвърза бъдещето на Шенген с еврозоната
В 15.30 часа започва делото за ареста на братя Дамянови
В 15.30 часа започва делото за ареста на братя Дамянови