НОВИНИ

Румяна Бъчварова оцени акцията срещу корумпираните митничари като емблематична

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова оцени високо работата на варненската полиция и на служителите от ГДБОП за разкриване на корупционната схема в Митница "Варна-Запад". При акцията миналия петък бяха задържани 25 души, като Специализираният съд остави в ареста 5 души. Тя заяви, че разследването продължава, но не каза дали ще има още арестувани митничари.

bnt avatar logo
от П.Иванова
18:30, 16.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Анкета с клиенти на Митница-Варна показа, че дори и да има потърпевши от корупционните схеми, хората не са склонни да ги коментират.

- Вие клиенти ли сте тук на митницата?
"Клиенти сме, да."
- От дълго време ли се възползвате от услугите им?
"5 години, нещо такова."
- Някога имали ли сте някакви проблеми със служителите?
"Не, всичко е нормално."
- А някакви подкупи, по някакъв повод да са Ви искали?
"Не, никога."
"Не, не нямаме проблеми. Нашата фирма си работи нормално и по правилата в случая, ако това питате нали. Нямаме никакви проблеми с митницата."

Във Варна министър Бъчварова определи акцията срещу корумпираните варненски митничари като емблематична. По думите ѝ, това е дълго подготвяна и осъществявана акция и е много показателна за усилията на МВР в това отношение, работено е професионално и безкомпромисно.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: "Много добра работа, изключително добра работа. При една такава дълга предварителна работа по този случай не е изтекла информация и те са могли да си свършат пълноценна работа. За да има справедливи присъди и добър край на този случай, за да се разясни трябва още време.

Бъчварова допълни още, че е необходимо време, за да бъде спряна корупцията в митниците.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: "Знам, че с едно замахване не могат да се решат такива дълбоки проблеми. Този случай е показателен за начина, по който се работи."

Според министър Бъчварова, макар и стъпка по стъпка, борбата с корупцията трябва да продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
139 години от Oсвобождението на Пловдив
139 години от Oсвобождението на Пловдив
Тази седмица Румен Радев встъпва в длъжност като държавен глава
Тази седмица Румен Радев встъпва в длъжност като държавен глава