Премиерът Бойко Борисов действа отговорно и създаде всички условия работата по ремонта в НДК да върви и да не зависи от отношенията между министъра и директора. Това обяснение направи в "Панорама" Румяна Бъчварова относно скандала с ръководството на НДК и обрата в нагласите на управляващите.

Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премира: Това, което направи премиера през тази седмица е да се опита да приключи кризата по най-сигурния начин за продължаване на ремонта в НДК, като смени принципала и директорът Мирослав Боршош беше възстановен, след което той сам заради обвиненията в публичното пространство реши да се оттегли, за да не пречи.

Според Бъчварова и двете страни в спора са имали благородното желание да свършат работата. Намеците за злоупотреби не трябва да остават на махленско ниво, а трябва да бъдат проверявани.

Румяна Бъчварова: Има 4 проверки в НДК, всички страни в този конфликт са готови да приемат резултатите. Нищо не се замита под килима, а чакаме отговорните институции да си кажат мнението и оценката. Никой в този момент не може да каже има ли присвояване, който го твърди, мога да кажа, че няма аргументи.

По думите ѝ, премиерът е постъпил държавнически, двамата участници също приеха решения, от които не са щастливи. Най-важното е, че работата по ремонта на НДК трябва да върви и този скандал трябва да приключи.

​Ангел Митев е новият директор на НДК (обзор)

​Ангел Митев е новият директор на НДК (обзор)

Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК. Ден след оттеглянето на Мирослав Боршош от поста, министърът на културата Боил Банов назначи ново р...

Парламентът създаде анкетна комисия за НДК

Парламентът създаде анкетна комисия за НДК

С пълно единодушие от 184 гласа парламентът реши да създаде временна комисия, която да установи как се изразходват средствата, отпуснати на НДК за под...