НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Работата по ремонта на НДК трябва да върви

Премиерът Бойко Борисов действа отговорно и създаде всички условия работата по ремонта в НДК да върви и да не зависи от отношенията между министъра и директора. Това обяснение направи в "Панорама" Румяна Бъчварова относно скандала с ръководството на НДК и обрата в нагласите на управляващите.

bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 30.06.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премира: Това, което направи премиера през тази седмица е да се опита да приключи кризата по най-сигурния начин за продължаване на ремонта в НДК, като смени принципала и директорът Мирослав Боршош беше възстановен, след което той сам заради обвиненията в публичното пространство реши да се оттегли, за да не пречи.

Според Бъчварова и двете страни в спора са имали благородното желание да свършат работата. Намеците за злоупотреби не трябва да остават на махленско ниво, а трябва да бъдат проверявани.

Румяна Бъчварова: Има 4 проверки в НДК, всички страни в този конфликт са готови да приемат резултатите. Нищо не се замита под килима, а чакаме отговорните институции да си кажат мнението и оценката. Никой в този момент не може да каже има ли присвояване, който го твърди, мога да кажа, че няма аргументи.

По думите ѝ, премиерът е постъпил държавнически, двамата участници също приеха решения, от които не са щастливи. Най-важното е, че работата по ремонта на НДК трябва да върви и този скандал трябва да приключи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи спасиха шофьор с бъбречна криза
Полицаи спасиха шофьор с бъбречна криза
Засилено полицейско присъствие в Асеновград и тази вечер
Засилено полицейско присъствие в Асеновград и тази вечер