НОВИНИ

​Румяна Бъчварова: Жертвите в Хитрино са 7, а не 8!

В този тъжен ден имаме една добра новина - жертвите са 7, а не 8, както вчера беше обявено. Следим състоянието на тежко ранените и се надяваме те да се оправят. Това съобщи на специален брифинг в Хитрино вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. По думите ѝ, опасността остава висока на мястото на инцидента, въпреки, че 29 души през нощта са работили интензивно. Цистерните са били пренатоварвани, 5 от тях, остават още, но потенциалните рискове не са премахнати.

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 12.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

"Всички хора, които са тук, всички служби и екипи работят, за да се справим в по-кратки срокове. Най-напред съблюдаваме сигурността на тези хора. Правим всичко възможно, за да скъсим срока от 10 дни хората да могат да се върнат по домовете си", каза още Бъчварова.

Гл. комисар Николай Николов - директор на НСПБЗН: През нощта продължиха интензивните действия на пожарникари и спасители. Вчера през деня само една цистерна успяхме да подготвим, през нощта 4. Извънредно допуснахме нощни действия. Днес продължават интензивните работи по претоварването на опасното вещество - горивото, пропанола. За целта ще дойдат допълнителни помпи, компресори, кранове и от Румъния. Започваме работи по премахване на контактната мрежа, която представлява риск за сегашната работа. Докарваме чакъл, ще правим подходи, за да имат достъп до вагоните - рискът не е намалял.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев: Възможно е влакът да се е движил с по-висока скорост
Настимир Ананиев: Възможно е влакът да се е движил с по-висока скорост
Удари по обекти на ПКК в Северен Ирак
Удари по обекти на ПКК в Северен Ирак