НОВИНИ

Русе остава без топла вода за цял месец

В разгара на лятото всички абонати на "Топлофикация - Русе", остават от утре без топла вода за цял месец. Причината - планирани ремонти.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Венета Николова
16:51, 31.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

През горещия август 17 хиляди домакинства ще бъдат подложени на изпитанието да се справят без топла вода за толкова продължително време. Най-трудно ще е за младите родители, като Биляна и Ралица, чиито деца нямат и годинка.

Биляна: Няма да ми е лесно, не е приятно да се спира топлата вода, ще му мислим, ще търсим някакви варианти, при нашите може би...

Ралица: Слънчева вода, бързоварче, котлоните.

По-старите абонати с опит в подобни ситуации, вече имат инсталирани бойлери. Повечето обаче нямаха информация за спирането на топлата вода.

Роска Райкова: Не знам, никога не казват кога спират водата.

Венелин Стоянов: На страницата на "Топлофикация" има преди един месец съобщение, на блока не съм видял да има.

Досега спирането на топлата вода през лятото ставаше по квартали и за по-кратко време. В момента обаче, се налага водата да бъде спряна едновременно в целия град, тъй като освен профилактика на топлопреносната мрежа, се извършва и ремонт на котли, който не е правен от 6-7 години. Това обясни изпълнителният директор на "Топлофикация - Русе" Севдалин Желев. Той добави, че са избрали август, когато се предполага, че повечето хора са в отпуск извън града. Преди месец за неудобството са предупредени болниците и социалните заведения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиано Ронално даде показания пред испански съд заради укриване на данъци
Кристиано Ронално даде показания пред испански съд заради укриване на данъци
Прокуратурата поиска от съда прекратяването на 31 политически партии
Прокуратурата поиска от съда прекратяването на 31 политически партии