НОВИНИ

Русеф: Няма да подам оставка, защото имам подкрепата на 54 млн. души

Временно отстранения от длъжността президент на Бразилия Дилма Русеф заяви, че няма да подаде оставка от своя пост, както го направи говорителя на долната камара на парламента Едуардо Куня, предава ТАСС. Това заявление направи тя на среща с привърженици в петък.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус"
09:40, 09.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
русеф подам оставка имам подкрепата млн души

„Молиха ме, уговаряха ме, дори ми оказваха натиск да напусна поста. Но аз никога няма да го направя. Знаете ли защо ? Защото 54 млн. души гласуваха за мен“, отбеляза Русеф.
„Аз нямам сметки в Швейцария и никога не съм мамила“, добави тя, имайки предвид бившия говорител, срещу който следователите повдигнаха обвинения в корупция и пране на пари, след като прокуратурата на Швейцария блокира няколко банкови сметки на негово име.
Куня, който в четвъртък подаде оставката си от председателското място на долната камара на парламента, изигра ключова роля в процедурата по импийчмънт на Русеф. През декември миналата година той прие за разглеждане разследване на представителите на опозицията, обвиняващо Руссеф във финансови нарушения при разпределението на бюджетните средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кунева: Горещият телефон за реформи вече е на разположение на учителите
Кунева: Горещият телефон за реформи вече е на разположение на учителите
Ердоган: НАТО трябва да бъде по-ефективно пред новите заплахи
Ердоган: НАТО трябва да бъде по-ефективно пред новите заплахи